Pasta hummus to prosta w przygotowaniu przekąska, stosowana np. jako smarowidło do kanapek. Aby przygotować domowy hummus, należy zrumienić kilka łyżek sezamu, a po ostygnięciu zmiksować go i dodać oliwy. Składniki, których potrzebujemy do przyrządzenia hummusu, to: 200 g ciecierzycy, 2 rozgniecione ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy z oliwek, 100 ml pasty tahini, 1 łyżeczka zmielonego kminku, sól, 1 łyżka wody, 2 łyżki (lub więcej) soku z cytryny. Ciecierzycę należy przepłukać i odcedzić, a do niej dodać resztę składników i zmiksować na purée, a potem doprawić do smaku przyprawami.
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?