MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz...
fot. Vaishnav Chogale/unsplash.com

Co zrobić, żeby grill był zdrowszy? Te metody polecają dietetycy. Zobacz najlepsze sposoby na przygotowanie pysznych dań z grilla

Grilluj nad żarem, unikaj płomieni

Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz jedzenie na ruszt, dokładnie wypal węgle, by przestały się dymić, tylko się żarzyły.

W tym czasie wyjmij przyprawione produkty z lodówki, gdzie powinny być przechowywane, by nie uległy zepsuciu, i odczekaj, by się ogrzały. Zwykle wystarczy 30-60 minut.

To ważne, by zawsze grillować mięso o temperaturze otoczenia. Jeśli położysz na ruszcie wciąż zimne, zmiana temperatury może sprawić, że po upieczeniu będzie twarde.

Zobacz również

„Suwałki Street Festiwal”, czyli sport wychodzi na ulice miasta

„Suwałki Street Festiwal”, czyli sport wychodzi na ulice miasta

Niemcy wygrali. Anglia się skompromitowała. Mecze towarzyskie przed Euro

Niemcy wygrali. Anglia się skompromitowała. Mecze towarzyskie przed Euro

Polecamy

To wręcz nieprawdopodobne. Czy czysta woda może tuczyć? Zobacz wyniki badań

To wręcz nieprawdopodobne. Czy czysta woda może tuczyć? Zobacz wyniki badań

Widzisz u siebie takie zmiany na skórze? To ryzyko rozwoju złośliwego czerniaka

Widzisz u siebie takie zmiany na skórze? To ryzyko rozwoju złośliwego czerniaka

Jak zmienia się podejście Polaków do planowania wakacji?

Jak zmienia się podejście Polaków do planowania wakacji?