MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Lodziarnie w Sędziszowie Małopolskim. Zobacz miejsca, które kuszą smakiem

Redakcja Strony Kuchni
Redakcja Strony Kuchni
Gdzie na lody w Sędziszowie Małopolskim?
Gdzie na lody w Sędziszowie Małopolskim? krblokhin
Sprawdź, gdzie możesz znaleźć lodziarnie w Sędziszowie Małopolskim. Sezon letni z pewnością większości z nas kojarzy się z lodami. Trudno wyobrazić sobie gorący, słoneczny dzień bez tego orzeźwiającego przysmaku. Zobacz, jakie są ich rodzaje. Zajrzyj do wizytówek i przekonaj się, jakie smaki oferują lodziarnie w Sędziszowie Małopolskim.

Spis treści

Gdzie możesz zjeść lody w Sędziszowie Małopolskim?

Przejrzyj katalog firm i zdecyduj, gdzie wyskoczysz na lody. Weź pod uwagę opinie innych klientów i odwiedź najlepsze miejsca.

Szukasz dalej? Kliknij i znajdź wszystkie lodziarnie w Sędziszowie Małopolskim

Nie widzisz tu swojej ulubionej lodziarni w Sędziszowie Małopolskim? Daj znać jej właścicielowi, że może ją dodać do katalogu firm.

katalog firm

Dużo kupujesz ale nie lubisz przepłacać? Sprawdź kody rabatowe EMPIK oraz promocje i zniżki w innych sklepach online!

Jakie lody możesz zjeść w Sędziszowie Małopolskim?

Różnorodność rodzajów tego popularnego deseru jest duża. Latem w wielu miejscach widzimy lodziarnie posiadające w ofercie lody:

  • amerykańskie, czyli tzw. świderki

  • włoskie

  • gałkowe

  • sorbety

Na ogół lody robi się z proszku z dodatkiem wzmacniaczy smaku i konserwantów. Można jednak spotkać w Sędziszowie Małopolskim lodziarnie, w których śladami poprzedników wykonuje się pracę z najwyższą starannością i dbałością o jakość, stosując przy tym tradycyjne receptury, oparte na naturalnych składnikach.

To warto wiedzieć

Czy wiesz, że...

Już w starożytnych Chinach wspominano o deserach z mleka, owoców i lodu. Lodami delektowali się także nieliczni mieszkańcy starożytnego Rzymu i Grecji. Z powodu konieczności transportu lodu z wysokich gór były wykwintnym i rzadko spotykanym posiłkiem w formie współczesnego sorbetu.

W XVI wieku włoski architekt i kucharz Bernardo Buontalenti odkrył, że kiedy zamknięty pojemnik z kremem mleczno-jajecznym zostanie umieszczony w naczyniu z solą i lodem zmrozi się on i tak oto powstaną lody. Pierwsza prawdziwa lodziarnia nosząca nazwę Cafe Procope została otwarta we Francji w 1686 roku.

Wyczaruj coś pysznego z tymi urządzeniami

Materiały promocyjne partnera
Okazje
od 7 lat
Wideo

Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na sedziszowmalopolski.naszemiasto.pl Nasze Miasto